Voorschot op Erfenis

(1 review)

17,50

Soms wil een erfgenaam een voorschot op zijn erfenis. De meeste ouders doen dit door jaarlijks belastingvrij geld te schenken aan hun kinderen en kleinkinderen. Dit is belastingtechnisch altijd verstandig.

Als één van de kinderen een hoger bedrag wil, kan dat in de vorm van een lening. Met dit contract leg je dat vast, zodat andere erfgenamen zich niet benadeeld voelen. Bij overlijden wordt het voorschot incl. rente met de erfenis verrekend. Stuur een kopie naar alle erfgenamen.

Omschrijving

Bij wijze van voorschot op de erfenis kunnen ouders geld schenken of uitlenen aan hun kinderen. Als je geld schenkt kun je deze overeenkomst downloaden. Dit modelcontract gebruik je als je geld uitleent aan een familielid dat later geld zal erven uit jouw nalatenschap.

Bevat bepalingen over:

  • Omschrijving familieband;
  • Bedrag;
  • Ingangsdatum;
  • Rente;
  • Aflossing.

Je leent het geld uit, schrijft ieder jaar de rente bij de hoofdsom. Aan het einde wordt de lening verrekend met de erfenis. Je kan ook tussentijds delen van deze lening kwijtschelden met gebruikmaking van de vrijstellingen voor giften. Door deze overeenkomst hoeven andere erfgenamen zich niet benadeeld te voelen.

 

Specificaties

Naam

Voorschot op Erfenis.docx

Soort

Word-bestand

Type

Overeenkomst

Aantal

3 pagina's

Thema

Financiën

Reviews

1 review voor Voorschot op Erfenis

  1. P. van der Heijden

    Ik was op zoek naar een voorschot op erfenis bij leven. Dit is een helder contract die je zo invult en uitprint op je computer. Ik had alleen op wat meer uitleg over de fiscale consequenties gehoopt, maar die vond ik gelukkig elders op het internet.

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...