Virtuele Creditcard

N26 Virtual Card

0,00 p/j

Als je een gratis account opent, kun je direct een digitale N26 Virtual Card aanvragen. Die is gratis en geschikt ....

Openbank eCommerce Card

0,00 p/j

Deze gratis virtuele debit card is digitaal en duurzaam. Je krijgt namelijk geen plastic pas, maar wel alle gegevens om ....

bunq Virtual Credit Card

0,00 p/j

Voor het aanmaken van een gratis bunq Virtual Credit Card heb je alleen je smartphone en een identiteitsbewijs nodig. Als ....

Revolut Virtual Card

0,00 p/j

De Revolut Virtual Card is een betaalkaart die alleen in digitale vorm bestaat. Dit betekent dat er geen fysieke kaart ....

Wise Virtual Card

0,00 p/j

Met de Wise Virtual Card hoef je je portemonnee niet mee te nemen. Deze virtuele kaart kan na elke aankoop ....

Skrill Virtual Card

0,00 p/j

De Skrill Virtual Card is een elektronische kaart die op je account staat. Hij werkt hetzelfde als een gewone prepaidkaart, ....

Getsby Virtual Green Card

11,88 p/j

De Getsby Virtual Green Card kost €0,99 per maand en heeft een geldigheidsduur van 3 jaar. De eenmalige aanschafkosten zijn ....

Wirex Virtual Card

0,00 p/j

Met de Wirex Virtual Card kun je betalingen doen zonder contant geld of een fysieke kaart te gebruiken. Je kunt ....

Getsby Virtual Black Card

0,00 p/j

De Getsby Virtual Black Card is een eenmalige prepaid card (disposable). Dit betekent dat je hem één keer kunt gebruiken ....

Wat is een virtuele creditcard?

Een virtuele creditcard is hetzelfde als een gewone prepaid creditcard met als enige verschil dat je geen pas ontvangt. Je krijgt wel een creditcardnummer, vervaldatum en cvc-code, zodat je er online mee kunt betalen. Daarom wordt het ook wel een digitale of online creditcard genoemd.

Vaak kun je een virtuele kaart aan je smartphone of smartwatch koppelen, zodat je er ook in winkels contactloos mee af kunt rekenen. Het hangt per aanbieder af welke devices (bijv. Fitbit of Garmin) en betaalmethodes (Google Pay of Apple Pay) worden ondersteund, dus controleer dat goed voor je een keuze maakt.

Hoe werkt een virtuele creditcard?

Het werkt hetzelfde als het opwaarderen van prepaid simkaart van een telefoon. Je stort een bedrag en als het op is, moet je je saldo weer opwaarderen.

Doorloop de volgende stappen:

 1. Als je een account hebt aangemaakt, moet je eerst geld op je kaart zetten. Dat doe je door bijv. een bedrag over te maken van je bankrekening of door op te waarderen met iDeal.
 2. In je account of in de app vind je jouw creditcardnummer, vervaldatum en cvc-code. Dit zijn de gegevens die je nodig hebt om te kunnen betalen.
 3. Vervolgens kun je in webwinkels die Mastercard of Visa accepteren afrekenen. Denk bijv. aan het kopen van kleding bij Zalando of het afsluiten van een abonnement bij Spotify.
 4. Betalingen worden direct van je saldo afgeschreven, dus je moet ervoor zorgen dat er voldoende geld op je kaart staat.

Veiligheid

Bij normaal gebruik zijn virtuele kaarten net zo veilig als een gewone (prepaid) creditcard. Je volgt namelijk dezelfde veiligheidsmaatregelen, zoals het beschermen van je kaartgegevens en vermijden van verdachte websites.

Soms zijn virtuele creditcards zelfs veiliger als je de mogelijkheid hebt om extra kaarten aan te maken die allemaal een ander creditcardnummer hebben.

Een andere optie is om na iedere betaling je kaart te deactiveren en een nieuwe aan te maken. Dat kun je bijv. doen als je een website niet helemaal vertrouwd. De mogelijkheden verschillen per aanbieder, dus zoek uit wat jij belangrijk vindt.

Virtuele creditcard vergelijken

In eerste instantie lijken alle online creditcards op elkaar. Toch is het verstandig om de tijd te nemen en de belangrijkste verschillen te vergelijken. Bij de ene heb je bijv. hogere kosten voor transacties in buitenlandse valuta en de ander brengt weer kosten in rekening voor het opwaarderen van je saldo.

Soms kan het handig zijn om extra virtuele kaarten aan te maken. Het hangt per aanbieder af of dat mogelijk is. Vaak kun je maar 1 virtuele creditcard aanvragen, terwijl je bij een andere aanbieder 3 of zelfs 20 kaarten aan kunt houden.

Kijk ook of de kaart aan jouw telefoon of horloge gekoppeld kan worden om in-store af te kunnen rekenen. Tot slot hebben sommige aanbieders aantrekkelijke acties, waarmee je korting of cashback bij iedere betaling ontvangt.

Voordelen

De belangrijkste voordelen zijn:

 • Veel virtuele creditcards hebben geen maandelijkse kosten.
 • Diefstal of kwijtraken is niet mogelijk.
 • Milieuvriendelijk, omdat je geen plastic pas ontvangt.
 • Je kunt hem direct gebruiken, omdat je niet hoeft te wachten tot je pas wordt thuisbezorgd.
 • Je bepaalt zelf hoeveel saldo je op je kaart zet voor max. controle.
 • Geen min. inkomenseis of BKR-toets, zoals bij een gewone creditcard.

Bij sommige virtuele creditcards is het ook mogelijk dat je bij elke transactie automatisch een nieuwe cvc-code of creditcardnummer krijgt. Dit wordt ook wel een disposable of wegwerpkaart genoemd en is bedoeld voor extra veiligheid.

Nadelen

Een virtuele kaart is alleen geschikt voor online gebruik. De nadelen zijn:

 • Niet mogelijk om contant geld op te nemen bij een geldautomaat.
 • Meestal ongeschikt om borg te staan, bijv. als je een auto wilt huren of hotel wilt boeken.

Verder moet je er rekening mee houden dat er alleen prepaid virtuele creditcards zijn. Je hebt dus niet de mogelijkheid om achteraf te betalen.