Rente spaarrekening vergelijken

Op deze pagina kun je de rente van een particuliere spaarrekening vergelijken. In dit overzicht staan gegarandeerd alle spaarrekeningen van Nederland. Wij hebben ook een compleet overzicht voor zakelijk sparen.

Een spaarrekening zonder voorwaarden is de eenvoudigste manier van sparen. Je spaart zoveel je wilt en je neemt je geld weer op als je het nodig hebt. Spaarrekening vergelijken is simpel als er aan de rekening geen voorwaarden verbonden zijn. Je hoeft eigenlijk alleen maar naar de hoogste rente te kijken.

Spaarrekeningen met voorwaarden zijn lastiger te vergelijken. Alle banken hebben namelijk hun eigen voorwaarden. Een voorbeeld is dat je eerst € 1.000,- moet inleggen en dan pas een rekening mag openen. Een ander voorbeeld is dat je verplicht iedere maand € 50,- op je spaarrekening moet storten.

Het voordeel van sparen met voorwaarden is dat de rente vaak iets hoger is. Het nadeel is dat daar afspraken tegenover staan. Wanneer je kiest voor sparen met voorwaarden, moet je je dus eerst verdiepen in de voorwaarden van de bank. Spaarrekening vergelijken dus is niet altijd makkelijk. Finler Spaarrente zet daarom alle spaarrentes op een rij en geeft aan of er aanvullende voorwaarden gelden voor de betreffende spaarrekening.