Voor wie geen roze bril, maar helderheid over financiën wil.
Arbeidsovereenkomst
  • Arbeidsovereenkomst

Arbeidsovereenkomst

Een arbeidsovereenkomst of arbeidscontract is een afspraak tussen werkgever en werknemer, waarbij de werknemer zich verplicht werk te verrichten gedurende een aantal uren per week in dienst van de werkgever. Belangrijke aspecten in de overeenkomst zijn de betaling en hoogte van het loon, de omschrijving van de functie en de gezagsverhouding. Deze aspecten zijn verplicht om in een arbeidscontract op te nemen.

In een arbeidscontract worden de volgende vijf zaken geregeld.

  1. Duur: Om te beginnen is het belangrijk om de duur van de arbeidsovereenkomst goed te regelen. Er is de vaste overeenkomst, die in principe doorloopt tot de werknemer met pensioen gaat. Er is ook de tijdelijke arbeidsovereenkomst. Die kan beperkt zijn in tijd, bijvoorbeeld voor twaalf maanden. Ook een beperking gelegen in de werkzaamheden kan worden afgesproken, de opbouw van een podium, of de duur van een zwangerschapsverlof.
  2. Omvang: Een belangrijk aspect is de omvang van de arbeidsovereenkomst. Is het een full time contract, of part time? Wat ook voorkomt is dat de arbeidstijd flexibel is, dus een minimum van 5 uur per week met een maximum van 20 uur.
  3. Beloning: Een vast loon, of is het salaris afhankelijk van bepaalde doelen (bonus).
  4. Geheim: Moet de werknemer geheim houden wat hij hoort of ziet op het werk voor concurrenten? Mag de werknemer overstappen naar dezelfde baan bij een concurrent.
  5. Pensioen en collectieve afspraken: Wat is er nog meer van toepassing aan regels binnen de organisatie. Is er een collectief pensioen en het van toepassing verklaren van aanvullende arbeidsvoorwaarden.

Hierbij kan sprake zijn van een individuele arbeidsovereenkomst of een CAO.

Voorbeelden

Juridische uitgeverij Justitia Omnibus heeft vier modelcontracten opgesteld die u kunt downloaden voor uw eigen bedrijf. Dit zijn de:

In het arbeidscontract kunnen ook aanvullende bepalingen worden opgenomen, zoals afspraken over provisie en concurrentie. Download de bepalingen hier:

Afspraken over provisie worden gemaakt wanneer een werknemer een bonus ontvangt bij het behalen van vooraf vastgestelde doelen. In een concurrentiebepaling staan afspraken over geheimhouding en werken voor concurrerende bedrijven.

Advertentie

Over de auteur:

Scholto Bos
Scholto was docent economie en M&O op een middelbare school en werkte als consultant bij onderzoeks- en adviesbureau Zenc. Vervolgens was hij 9 jaar werkzaam bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Sinds 2015 is hij oprichter & uitgever bij Finler Media.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies. Akkoord