FAQ items aan het laden...
Hoogste spaarrente

De nr. 1 in spaarrente vergelijken

Wij vergelijken 101 spaarrekeningen en 47 spaardeposito’s voor particulieren en bedrijven!

Top 5 Spaarrente

Sparen met variabele rente

Wil je een spaarrekening afsluiten of kom je alleen even gluren of je nog een goede spaarrente ontvangt? Geen probleem. Vergelijk alle actuele spaarrentes van Nederland. Overstappen naar een andere spaarrekening is eenvoudig.

Ook al is de rente laag, dan nog zijn er veel verschillen. Triodos Bank biedt op dit moment de laagste variabele rente van 0,00%. Leaseplan biedt de hoogste spaarrente van 0,35%. Daarna volgen Moneyou, Knab en Argenta met 0,30%, 0,27% en 0,25%. Nederlanders hebben gemiddeld €28.000,- spaargeld (CBS, 2016). Door regelmatig spaarrente vergelijken kun je een hoger rendement krijgen. Daar helpen wij graag bij.

Hoogste Spaarrente
SlechtMatigGoedZeer goedUitstekend 4,84 van 5
218 stemmen
Hoogste Spaarrente

Kies de spaarrekening die bij je past!

Wil je je spaargeld direct op kunnen nemen of maakt het niet uit als je voor geld langere tijd vaststaat? Hoe langer je je spaargeld vastzet, hoe hoger de jaarlijkse rente. Er zijn drie spaarvormen waar je uit kunt kiezen.

Flexibel sparen

Bij flexibel sparen spaar je zonder beperkingen. Je kunt altijd opnemen en mag zoveel storten als je wilt. Daar staat tegenover dat de rente variabel is. Die kan dus op ieder moment stijgen of dalen.

Actuele rente

Sparen met voorwaarden

Bij sparen met voorwaarden moet je bijv. een minimaal bedrag storten of je mag langere tijd uw geld niet opnemen om bonusrente te ontvangen. De rente is variabel, maar je krijgt meestal wel een iets hogere spaarrente.

Actuele rente

Deposito sparen

Met een spaardeposito zet je je geld voor langere tijd vast. Bijvoorbeeld 1 of 5 jaar. Hoe langer je geld 'parkeert', hoe hoger de rente. De spaarrente is altijd gegarandeerd. Dit betekent dat die niet stijgt of daalt.

Actuele rente

Wij vergelijken spaarrentes van...

Er zijn 34 banken en verzekeraars met één of meerdere spaarrekeningen. Spaarrente vergelijken is eenvoudig. Alle rentes zijn actueel en je krijgt 100% up-to-date informatie over looptijden en voorwaarden.

Spaarrekening

Spaarrekening november 2018

Sparen tegen een aantrekkelijke variabele rente? Spaarrente vergelijken loont. Bekijk alle spaarrekeningen voor privégebruik in één handig overzicht. Heb je al een spaarrekening en wil je een hogere rente. Van spaarbank veranderen is eenvoudig.

Vergelijk!

Kinderspaarrekening

Kinderspaarrekening november 2018

Een kinderspaarrekening heeft een hogere spaarrente dan andere spaarrekeningen. Sparen voor kinderen is een perfecte manier om te bouwen aan de toekomst van je kind. Wij hebben alle spaarrentes van kinder- en jeugdspaarrekeningen op een rij gezet.

Vergelijk!

Studentenspaarrekening

Studentenspaarrekening feb 2017

Zo'n 75% van alle studenten sparen. De meesten zetten geld opzij om een vakantie, kleding of studie te kunnen betalen. Er zijn ook genoeg studenten die geld opzij zetten later. Sommige banken hebben aparte studentenspaarrekeningen. Spaarrente vergelijken en tips om een hogere rente te krijgen.

Vergelijk!

Zakelijke spaarrekening

Zakelijk Sparen

Investeren in de toekomst betekent sparen om te investeren. Zakelijk sparen is niet de trend maar wel verstandig. Heeft je bedrijf genoeg buffer om te sparen? Zakelijke spaarrentes op een rij.

Vergelijk!
Spaarrente betaalrekening maart 2017

Spaarrente op betaalrekening

Rente op een lopende rekening

Bennie Jolink zegt het al in de reclame voor SNS Bank. "Als je geld verdient, komt dat binnen op de betaalrekening. Maar hoe hard je er ook voor gewerkt hebt. Rente over die centen, ho maar." Het klopt wat hij zegt. De meeste banken geven alleen rente op een spaarrekening. SNS Bank begon in 2014 met spaarrente op de betaalrekening, ook wel een lopende rekening genoemd. Daarna zijn een paar andere banken gevolgd.

Spaarrente vergelijken geldt dus niet alleen voor spaarrekeningen. Er zijn inmiddels vier banken die rente geven op een normale rekening. Zes banken geven rente op lopende rekeningen voor kinderen. De hoogste rente is op dit moment 0,55% voor volwassenen en 1,10% voor kinderen. Vergelijk hier alle bankrekeningen.

Spaarrente betaalrekening

WIJ VERGELIJKEN OOK

Bankrekeningen vergelijken
Creditcards vergelijken