Banken vergelijken op Finler.nl

Kies een categorie, vergelijk de kosten en open online een betaalrekening. Kies voor voordelig, duurzaam, 100% online of bij jou in de buurt.
Voor Jezelf

Voor persoonlijk gebruik. Vergelijk banken die één pinpas inclusief gratis mobiele app en/of internetbankieren aanbieden.

Samen

Betaalrekening voor huishoudens van twee of meer personen. Bekijk het overzicht voor als je gaat samenwonen of trouwen.

Kind

Kies een bankrekening voor kinderen tot 12 jaar oud. Kijk online mee en leer je zoon of dochter omgaan met betalen en sparen.

Jong

Betaalrekeningen voor jongeren van 12 jaar en ouder die naar de middelbare school gaan en hun eerste bijbaan hebben.

Student

Banken vergelijken voor studenten van 18 jaar en ouder die ingeschreven staan bij DUO voor een mbo, hbo of universitaire studie.

Zakelijk

Vergelijk bankrekeningen voor kleine en grote zelfstandig ondernemers. Je hebt de keuze uit zzp, mkb of vereniging.

Meest
Gekozen

Vergelijk de verschillen en vraag direct aan. Sommige banken hebben een uitgebreide online app en anderen hebben een regiokantoor waar je terecht kunt bij een financieel adviseur. Zit je vaak in het buitenland? Vergelijk dan ook de kosten voor betalingen buiten Europa.

Waarom banken vergelijken?

Klanten stappen steeds vaker over naar een andere bank. Sommigen vinden hun huidige bankrekening te duur en de service slecht. Anderen vinden het salaris van bankiers te hoog. Steeds vaker kiezen mensen voor duurzaam en klimaatbewust of voor een 100% online bank als N26 of bunq.

Belangrijker is dat er tegenwoordig echt iets te kiezen valt. Vroeger gingen ambtenaren naar ABN AMRO, boeren naar de Rabobank en arbeiders naar SNS. Met nieuwkomers als Knab, Revolut en klimaatbewuste banken als ASN Bank en Triodos Bank is de keuze groter.

Overstappen

Het is altijd verstandig om voor de overstapservice te kiezen. Bijna alle banken bieden deze dienst gratis aan. Vaak krijg je een overstappremie, zoals bij een Knab Betaalrekening die met ruim 100.000 rekeninghouders steeds populairder wordt. Alle bijschrijvingen worden 13 maanden lang naar je nieuwe bankrekening doorgestuurd.

Je nieuwe bank zorgt er ook voor dat automatische incasso’s van je rekening worden afgeschreven. Daar hoef je dus helemaal niets voor te doen. Banken vergelijken is eigenlijk nog nooit zo eenvoudig geweest, want je kunt hier alle bankrekeningen openen die in Nederland verkrijgbaar zijn.

Goedkope Betaalrekening

Samengevat nog even de bankkosten van de Top 10 Goedkoopste bankrekeningen op een rij. Dit zijn de jaarlijkse kosten die je ongeacht je pinpas in het buitenland en eventuele transactiekosten bij betaling in online shops of winkels maakt.

Bankrekening Kosten
N26 Bankrekening €0,00
Revolut Personal €0,00
Openbank Betaalrekening €0,00
ING Betaalrekening €20,40
Rabo BetaalPakket €20,40
ABN AMRO BasisPakket €20,40
ASN Bankrekening €22,80
SNS Betaalrekening €27,00
RegioBank Plus Betalen €29,40
Triodos Internet Betaalrekening €60,00

Bij alle banken is een pinpas of prepaid creditcard bij de prijs inbegrepen. Voor extra diensten worden kosten in rekening gebracht. Voor een compleet overzicht, kun je hier alle banken vergelijken.

Wat moet je weten

Voor je een betaalrekening opent moet je een paar voorwaarden in je achterhoofd houden.

1. Je moet minstens 18 jaar of ouder zijn om een bankpas en rekeningnummer te krijgen. Als je te jong bent, heb je van één van je ouders een online bevestiging of getuigschrift nodig.

2. Meestal moet je in Nederland wonen. Inmiddels zijn er banken die internationaal actief zijn, zoals bunq, N26 en Revolut. Het hangt per aanbieder af in welk land zij een bankvergunning hebben.

3. Wil je een rekening waarmee je in ‘de min‘ kunt staan? Dat is niet bij alle banken mogelijk. Als je op deze website banken vergelijkt, kun je in de zijbalk roodstand aanvinken.

4. Niet alle rekeningen bieden een creditcard aan. In de zijbalk kun je ‘creditcard‘ als extra optie aan- of uitvinken. Je hoeft niet verplicht een rekening te hebben om een creditcard aan te vragen.

5. Houd je identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) bij de hand, want banken zijn wettelijk verplicht om je identificatie te controleren. Een vreemdelingendocument is niet genoeg.

6. Bij meer dan €100.000,- is het verstandig om je geld over meerdere betaalrekeningen te spreiden. Als een bank failliet gaat, heb je recht op het Europese depositogarantiestelsel.