Betaalrekening openen

ABN AMRO BasisPakket

3,25 p/m

Het ABN AMRO BasisPakket Betalen van €3,25 per jaar is voldoende als je 1 rekening met ....

Openbank Betaalrekening

0,00 p/m

Openbank is een 100% online bank. Bij het openen van een rekening krijg je een gratis betaalpas. De app, website ....

SNS Betaalrekening

2,953,95 p/m

Bij de SNS Betaalrekening kun je kiezen uit 2 pakketten. Bij SNS Compleet krijg je rente over je saldo tot ....

N26 Bankrekening

0,0016,90 p/m

Online betaalrekening met prepaid Mastercard. Als je €100,- of meer stort kun je ook een gratis Maestro pinpas bestellen. N26 ....

Knab Plus (of Premium)

6,00 p/m

Keuze uit Knab Plus of Premium. Met het uitgebreidere pakket breng je ook je financiële situatie in kaart. Verder zijn ....

bunq Personal

3,9918,99 p/m

Met de bunq App open je binnen 5 minuten een rekening. Maak met je mobiel een foto van je ID ....

ING Betaalrekening

3,20 p/m

ING loopt al jaren voorop als het gaat om online bankieren. Met de App voor Android en iPhone betaal je ....

Triodos Internet Betaalrekening

5,00 p/m

Triodos is een groene bank die investeert in duurzame en sociale projecten. Met deze rekening regel je al je bankzaken ....

Rabo BetaalPakket

2,956,50 p/m

Een degelijke basisrekening die je naar behoefte uit kunt breiden. Voor €2,95 per jaar heb je ....

ASN Bankrekening

2,70 p/m

De roep om banken die verantwoord met jouw geld, het klimaat en de samenleving omgaan wordt elk jaar groter. De ....

Banken vergelijken

Klanten stappen steeds vaker over naar een andere bank. Sommigen vinden hun huidige bankrekening te duur en de service slecht. Anderen vinden het salaris van bankiers te hoog. Steeds vaker kiezen mensen voor duurzaam of voor een 100% online bank als N26 of bunq.

Tegenwoordig valt er echt iets te kiezen. Vroeger gingen ambtenaren naar ABN AMRO, boeren naar de Rabo en arbeiders naar SNS. Met relatieve “nieuwkomers” als Knab, Revolut en klimaatbanken als ASN en Triodos is de keuze groter.

Overstappen

Het is altijd verstandig om voor de overstapservice te kiezen. Bijna alle banken bieden deze dienst gratis aan. Vaak krijg je een overstappremie en worden bijschrijvingen een jaar lang naar je nieuwe bankrekening doorgestuurd.

Je nieuwe bank zorgt er ook voor dat automatische incasso’s van je rekening worden afgeschreven. Daar hoef je dus helemaal niets voor te doen. Banken vergelijken is eigenlijk nog nooit zo eenvoudig geweest, want je kunt hier alle bankrekeningen openen die in Nederland verkrijgbaar zijn.

Goedkope Betaalrekening

Samengevat hebben we nog even de kosten van de Top 10 Goedkoopste bankrekeningen op een rij gezet. Dit zijn de maandelijkse kosten die je ongeacht gebruik van je pinpas in het buitenland en eventuele transactiekosten bij betalingen in webshops maakt.

Bankrekening Kosten
N26 Bankrekening €0,00 p/m
Revolut Personal €0,00 p/m
Openbank Betaalrekening €0,00 p/m
ASN Bankrekening €2,70 p/m
SNS Betaalrekening €2,95 p/m
Rabo BetaalPakket €2,95 p/m
RegioBank Plus Betalen €3,05 p/m
ING Betaalrekening €3,20 p/m
ABN AMRO BasisPakket €3,25 p/m
bunq Personal €3,99 p/m

Vergelijk de verschillen en vraag direct aan. Sommige banken hebben een uitgebreide online app en anderen hebben een regiokantoor waar je terecht kunt bij een financieel adviseur. Zit je regelmatig in het buitenland? Vergelijk dan ook de kosten voor betalingen buiten Europa.

Wat moet je weten

Voor je een betaalrekening opent moet je een paar voorwaarden in je achterhoofd houden.

1. Je moet minstens 18 jaar of ouder zijn om een bankpas en rekeningnummer te krijgen. Als je te jong bent, heb je van één van je ouders een online bevestiging of getuigschrift nodig.

2. Meestal moet je in Nederland wonen. Inmiddels zijn er banken die internationaal actief zijn, zoals bunq, N26 en Revolut. Het hangt per aanbieder af in welk land zij een bankvergunning hebben.

3. Wil je een rekening waarmee je in ‘de min‘ kunt staan? Dat is niet bij alle banken mogelijk. Als je op deze website banken vergelijkt, kun je in de zijbalk roodstand aanvinken.

4. Niet alle rekeningen bieden een creditcard aan. In de zijbalk kun je ‘creditcard‘ als extra optie aan- of uitvinken. Je hoeft niet verplicht een rekening te hebben om een creditcard aan te vragen.

5. Houd je identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) bij de hand, want banken zijn wettelijk verplicht om je identificatie te controleren. Een vreemdelingendocument is niet genoeg.

6. Bij meer dan €100.000,- is het verstandig om je geld over meerdere betaalrekeningen te spreiden. Als een bank failliet gaat, heb je recht op het Europese depositogarantiestelsel.