Betaalrekening vergelijken

Betaalrekeningen vergelijken en direct online overstappen

Je kunt 14 banken vergelijken die 54 verschillende rekeningen aanbieden. Kies een categorie, vergelijk de kosten en open een betaalrekening die bij jou past. Voordelig of duurzaam. Met een bankkantoor bij jou in de buurt of een 100% online bank.

Nog niet zo heel lang geleden ging je naar de bank waar je ouders ook zaten. Gelukkig valt er tegenwoordig iets te kiezen en is overstappen simpel. Ben je op zoek naar een andere of nieuwe bankrekening of betaalpakket? Gebruik de gratis overstapservice.

Particulier

Voor persoonlijk gebruik. Vergelijk banken die één pinpas incl. internetbankieren en een mobiele app aanbieden.

Gezamenlijk

Rekening voor huishoudens van 2 of meer personen. Bekijk het overzicht voor als je gaat samenwonen of trouwen.

Kind

Kies een bank voor je zoon of dochter tot 12 jaar. Kijk mee en leer je kind stapsgewijs omgaan met pinnen en geld.

Jongerenrekening

Gaat je kind naar de middelbare school? Vergelijk de mogelijkheden voor jongeren van 12 jaar en ouder.

Student

Banken voor studenten die ingeschreven zijn bij DUO voor een voltijdse mbo, hbo of universitaire studie.

Ondernemer

Vergelijk alle banken die een rekening voor ondernemers aanbieden. Filter op zzp, mkb of vereniging.

TOP 8 BANKEN VERGELIJKEN

Meest Gekozen

Vergelijk de verschillen en vraag direct aan. Sommige banken hebben een uitgebreide online app en anderen hebben een regiokantoor waar je terecht kunt bij een financieel adviseur. Zit je vaak in het buitenland? Vergelijk dan ook de kosten voor betalingen buiten Europa.

Waarom banken vergelijken?

Klanten stappen steeds vaker over naar een andere bank. Sommigen vinden hun huidige bankrekening te duur en de service slecht. Anderen vinden het salaris van bankiers te hoog. Steeds vaker kiezen mensen voor duurzaam en klimaatbewust of voor een 100% online bank als N26 of bunq.

Belangrijker is dat er tegenwoordig echt iets te kiezen valt. Vroeger gingen ambtenaren naar ABN AMRO, boeren naar de Rabobank en arbeiders naar SNS. Met nieuwkomers als Knab, Revolut en klimaatbewuste banken als ASN Bank en Triodos Bank is de keuze groter.

Overstappen

Het is altijd verstandig om voor de overstapservice te kiezen. Bijna alle banken bieden deze dienst gratis aan. Vaak krijg je een overstappremie, zoals bij een Knab Betaalrekening die met ruim 100.000 rekeninghouders steeds populairder wordt. Alle bijschrijvingen worden 13 maanden lang naar je nieuwe bankrekening doorgestuurd.

Je nieuwe bank zorgt er ook voor dat automatische incasso’s van je rekening worden afgeschreven. Daar hoef je dus helemaal niets voor te doen. Banken vergelijken is eigenlijk nog nooit zo eenvoudig geweest, want je kunt hier alle bankrekeningen openen die in Nederland verkrijgbaar zijn.

Goedkope Betaalrekening

Samengevat nog even de bankkosten van de Top 10 Goedkoopste bankrekeningen op een rij. Dit zijn de jaarlijkse kosten die je ongeacht je pinpas in het buitenland en eventuele transactiekosten bij betaling in online shops of winkels maakt.

Bankrekening Kosten
N26 Bankrekening €0,00
Revolut Personal €0,00
Openbank Betaalrekening €0,00
ASN Bankrekening €17,10
ING Betaalrekening €20,40
Rabo BetaalPakket €20,40
ABN AMRO BasisPakket €20,40
RegioBank Plus Betalen €29,40
Knab Plus (of Premium) €30,00
SNS Betalen €33,00

Bij alle banken is een pinpas of prepaid creditcard bij de prijs inbegrepen. Voor extra diensten worden kosten in rekening gebracht. Voor een compleet overzicht, kun je hier alle banken vergelijken.

Wat moet je weten

Voor je een betaalrekening opent moet je een paar voorwaarden in je achterhoofd houden.

1. Je moet minstens 18 jaar of ouder zijn om een bankpas en rekeningnummer te krijgen. Als je te jong bent, heb je van één van je ouders een online bevestiging of getuigschrift nodig.

2. Meestal moet je in Nederland wonen. Inmiddels zijn er banken die internationaal actief zijn, zoals bunq, N26 en Revolut. Het hangt per aanbieder af in welk land zij een bankvergunning hebben.

3. Wil je een rekening waarmee je in ‘de min‘ kunt staan? Dat is niet bij alle banken mogelijk. Als je op deze website banken vergelijkt, kun je in de zijbalk roodstand aanvinken.

4. Niet alle rekeningen bieden een creditcard aan. In de zijbalk kun je ‘creditcard‘ als extra optie aan- of uitvinken. Je hoeft niet verplicht een rekening te hebben om een creditcard aan te vragen.

5. Houd je identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) bij de hand, want banken zijn wettelijk verplicht om je identificatie te controleren. Een vreemdelingendocument is niet genoeg.

6. Bij meer dan €100.000,- is het verstandig om je geld over meerdere betaalrekeningen te spreiden. Als een bank failliet gaat, heb je recht op het Europese depositogarantiestelsel.