Spaarbanken

Inactieve spaarbanken

Hierboven staan alle spaarbanken die in Nederland worden aangeboden. De meeste banken komen uit Nederland zelf. Er staan ook een paar buitenlandse banken bij die hun producten in Nederland aanbieden. Ook deze vallen onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). U mag er vanuit gaan dat sparen bij deze banken relatief veilig is tot €100.000,-. De Nederlandse of een andere Europese overheid staan met het depositogarantiestelsel in de meeste gevallen garant bij faillissement van één van deze banken.

Helemaal risicoloos is sparen nooit. Wanbeleid van een bank of aanpassingen van Nederlandse of Europese regelgeving kan voor problemen of minder garantie zorgen. Om als spaarbank in aanmerking te komen voor vermelding op deze website hanteren wij de volgende regels. Deze regels zijn bedoeld om alleen de meest veilige spaarrekeningen aan u te tonen. Alleen de spaarbanken zelf weten of ze echt ‘goed bezig’ zijn. Voor de rest moeten wij en u het doen met de gegevens die de banken aan ons hebben verstrekt.

In dit overzicht staan drie banken die niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel vallen. Dit zijn Argenta (België), ICBC (Luxemburg) en Lloyds Bank (Groot-Brittannië). Deze banken vallen wel onder toezicht van DNB, hebben een vergelijkbaar Europees garantiestelsel, houden kantoor in Nederland en zijn in de Nederlandse taal bereikbaar voor klanten.