Over deze website

Dagelijks houden wij de spaarrentes van alle spaar- en depositorekeningen bij die aan onze veiligheidsregels voldoen. Op dit moment zijn er 33 banken die 47 spaardeposito’s, 101 spaarrekeningen en 532 verschillende spaarvormen aanbieden. Deze spaarrekeningen hebben wij ingedeeld in 17 verschillende doelgroepen, zodat particulieren, bedrijven en non-profitorganisaties in één oogopslag inzicht hebben in de laatste rentes.

Uw veiligheid

Hoe compleet zijn wij? Het antwoord is: “Banken die aan onze veiligheidsregels voldoen staan allemaal op onze website”. Wij willen namelijk dat uw spaargeld veilig is en dat banken transparant zijn over hun voorwaarden. Om te voorkomen dat alle aanbieders van een spaarproducten worden vermeld, hanteren wij een aantal regels.

  1. De bank beschikt over een geldige bankvergunning
  2. De bank valt onder het Nederlandse of een vergelijkbaar Europees depositogarantiestelsel
  3. De bank moet in Nederland kantoor houden en op werkdagen bereikbaar zijn voor klanten
  4. De bank moet alle rentes en voorwaarden openlijk communiceren, zodat voor alle (potentiële) klanten dezelfde rente en voorwaarden gelden.

Alle op deze website getoonde banken en spaarproducten vallen onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB).

Onze eerlijkheid

Er zijn heel veel websites. En bijna alle websites willen geld verdienen. Manipulatie en, bij een klein aantal, liggen oneerlijke verkooppraktijken en fraude op de loer. Wat maakt dat deze website eerlijk is?  Op een rij:

  1. Wij promoten geen specifieke spaarproducten. Al onze overzichten worden standaard op volgorde van rente getoond.
  2. De spaarproducten die wij tonen zijn van banken voldoen aan bovenstaande veiligheidsregels. Bekijk hier het complete overzicht van banken die wij op deze website tonen. Banken die niet op deze website te vinden zijn: BIGbank, Handelsbanken, Insinger de Beaufort en Bank ten Cate & Cie, omdat ze niet voldoen aan onze regels (zie veiligheid).
  3. Wij zijn 100% actueel. Bekijk hier de laatste rentewijzigingen van spaarrekeningen en spaardeposito’s. U kunt op de websites van de diverse banken zelf controleren of onze informatie klopt.
  4. Wij bestaan sinds 2004, hebben meer dan 100.000 bezoekers per maand, staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 27372923, ons banknummer is NL03 INGB 0005479011 en u kunt ons bellen op 070-5690575. Koffie en ontvangst bij Finler Media op Druivenstraat 91, 2564 VG Den Haag.

Hoe wij geld verdienen

Alle informatie op deze website is gratis. Wij verdienen pas als u op een link klikt en een spaarrekening afsluit. Wanneer u in één van onze overzichten op de “verder”-knop klikt en een spaarrekening opent, dan krijgen wij een eenmalige vergoeding (courtage) van een bank. Soms krijgen we niets, soms € 10,- en soms € 30,- per geopende spaarrekening. De hoogte van de vergoeding heeft geen invloed op de volgorde van de getoonde rentes.

Daarnaast verkopen wij historische en actuele rentestanden aan bedrijven. Onze database met rentestanden is bijv. waardevol voor onderzoeksbureaus die financieel-economisch onderzoek doen. Een ander voorbeeld zijn financieel adviseurs die actuele rentes op hun bedrijfswebsite willen plaatsen voor hun klanten.

N.B.: Wanneer u zich inschrijft voor onze spaarrente nieuwsbrief gaan wij 100% vertrouwelijk om met uw e-mailadres. Wij geven of verkopen uw e-mailadres nooit aan derden.

Wij geven geen advies

U bepaalt zelf of en welke spaarrekening u afsluit. Wij raden geen specifieke spaarvormen, spaarrekeningen of banken aan. Dit doen wij bewust om iedere schijn van belangenverstrengeling te voorkomen. Wij tonen ook geen advertenties op finler.nl/spaarrente om te voorkomen dat wij uw keuzegedrag (in)direct kunnen beïnvloeden.

Alle door ons gehanteerde regels voldoen aan de Wet op het financieel toezicht (Wtf).

Wij bemiddelen niet

Wij treden niet op als bemiddelaar en geven uw gegevens nooit door aan banken, financiële instellingen of financieel adviseurs. Wanneer u uw e-mailadres invult om onze spaarrente nieuwsbrief te ontvangen, zijn uw gegevens gegarandeerd veilig. Voor de duidelijkheid: wij geven uw contactgegevens nooit door aan een aanbieder van of aan een bemiddelaar die financiële producten verstrekt. Wanneer u besluit om een specifieke spaarrekening te openen, wordt u middels de “verder”-knop doorverwezen naar de website van de bank en vult u uw gegevens in op de website van de bank zelf. Banken verstrekken de door u ingevulde gegevens op hun beurt ook niet aan ons.

Open data

De meeste ondernemingen vinden informatie delen maar eng. Ze zijn bang om klanten te verliezen of hebben misschien wel iets te verbergen. Financiële instellingen en websites die financiële producten vergelijken stellen hun informatie dan ook niet graag ter beschikking aan derden. Wij geven graag het goede voorbeeld en daarom kunnen onze bezoekers onze overzichten kosteloos downloaden voor persoonlijk gebruik (in excel, csv of pdf-formaat). Zo kunt u bijv. zelf in excel aanvullende aantekeningen maken en uitprinten om mee te nemen naar een financieel adviseur. Daar is wat ons betreft niets engs aan.

Onze verantwoordelijkheid

Wij houden spaarrentes en voorwaarden bij. Deze informatie ontvangen wij dagelijks van de banken. Wij controleren deze informatie voor we overgaan tot plaatsing. Wij voegen nieuwe spaarrekeningen toe, passen rentes en voorwaarden aan op basis van de aangeleverde informatie en verbeteren onze website om u steeds beter van dienst te kunnen zijn.

Wat wij niet doen. U kunt bij ons geen spaarrekening afsluiten en ook beheren wij geen spaarrekeningen. Ten derde zijn wij afhankelijk van de banken die ons informatie over hun producten aanleveren. Is die informatie niet op tijd of niet juist, dan kunnen wij daar geen verantwoordelijkheid voor dragen.