Slide Prepaid creditcard vergelijken Een prepaid creditcard kan zonder kredietcheck of andere eisen door iedereen vanaf 18 jaar en ouder online worden besteld. Prepaid creditcard kopen Vertrouwd vergelijken op www.finler.nl
Particulier

Vergelijk de grootste verzameling van prepaid mastercards in Nederland. Je kunt er online en in winkels mee afrekenen, ook contactloos.

Virtueel

Veilig betalen met je mobiel of op je desktop. Je ontvangt geen prepaid card van plastic, maar je krijgt wel een creditcardnummer.

Zakelijk

Vergelijk de prijzen en voordelen voor bedrijven en instellingen. Bestel prepaid creditcards voor jezelf of voor je medewerkers.

Liever geen prepaid? Je kunt ook een gewone creditcard aanvragen.

Meest
Gekozen

Bij ons staat de beste keuze altijd bovenaan, maar je kunt natuurlijk ook zelf sorteren op prijs of alfabet. Met onze uitgebreide zoekmogelijkheden kies je de beste prepaid creditcard voor jou. Bestellen doe je in een handomdraai. Je prepaid mastercard ligt in 1 à 2 weken op jouw deurmat.

Hoe werkt een prepaid creditcard?

Een pinpas en een prepaid creditcard werken hetzelfde. Beide passen behoren tot de familie van de debetkaarten. Dit betekent dat je er mee kunt betalen als er voldoende saldo op staat. Een prepaid card is aan je bankrekening gekoppeld, maar sommigen moet je opladen. Dit doe je door er geld op te storten via iDeal of met een bankoverschrijving, zoals je dat met een prepaid simkaart van een telefoon ook doet.

Je krijgt een betaalpas met viercijferige pincode die je kunt gebruiken in winkels of bij geldautomaten (dit geldt niet voor een virtuele creditcard). Kleine bedragen kun je contactloos afrekenen. Verder krijg je altijd een creditcardnummer die je tijdens het internetbankieren gebruikt. Als je met een prepaid creditcard afrekent, wordt het geld vrijwel onmiddellijk van je rekening afgeschreven. Net als bij pinnen.

In Nederland krijg je meestal een prepaid mastercard. Dat is een verschil met de gewone pinpas die van Maestro of V Pay is. In sommige landen wordt Maestro veel minder geaccepteerd, maar kun je met een prepaid visa card of mastercard vrijwel overal terecht. Houd er daarom rekening mee dat je een prepaid card alleen kunt gebruiken in (web)winkels die mastercard als betaalmiddel accepteren.

Identificatie functies Prepaid Creditcard
Prepaid Visa Card - Betaalterminal

Is er een gratis prepaid creditcard?

Jazeker! De Openbank Я42 Mastercard en de N26 Mastercard kun je op dit moment helemaal gratis bestellen. Je betaalt geen jaarabonnement of andere vaste kosten. Alleen als je in vreemde valuta afrekent of meer dan vijf keer per maand contant geld opneemt bij een geldautomaat worden eenmalig transactiekosten in rekening gebracht. Dit betaal je trouwens ook voor je gewone pinpas in het buitenland. Kortom: je kunt deze gratis prepaid creditcards met een gerust hart bestellen.

Tip: Bekijk de gratis Openbank eCommerce Card. Dit is het digitale en duurzame alternatief voor de plastic pas.

De belangrijkste reden dat deze prepaid creditcards gratis zijn, is omdat deze nieuwe banken het freemium model hanteren. Dat betekent dat de dienstverlening gratis is, tenzij je meer wilt zoals een reisverzekering of een extra prepaid mastercard voor je partner.

Voorbeelden van andere bedrijven met het freemium verdienmodel zijn Spotify en Wetransfer. Steeds meer neobanken gaan op deze manier de concurrentie aan met ‘oude banken’ die maandelijks kosten rekenen.

Voordelen
Op een rijtje

Het maakt niet uit of je een dure of gratis prepaid creditcard neemt. Aan elk product zitten voor- en nadelen. Wij hebben de belangrijkste punten voor je op een rij gezet. Ook geven we tips die je kunt gebruiken bij het maken van een afgewogen keuze op basis van feiten.

1
Handiger dan contant geld

Op veel plekken kun je niet meer met contant geld terecht. In plaats van cash, kun je snel met je prepaid card pinnen of er contactloos mee betalen.

2
Veiliger dan contant geld

Prepaid mastercards en visa cards hebben een pincode, net als je pinpas. Een dief of fraudeur kan je pas dus niet gebruiken, tenzij hij de pincode kent.

3
Veilig online betalen

Afrekenen in webshops is niet meer of minder veilig dan internetbankieren of iDeal. Met veel cards kun je ook met Apple Pay en Google Pay betalen.

Mobiel Betalen met je Prepaid Card
4
Eenvoudig om er één te krijgen

Je kunt een prepaid creditcard online bestellen zonder dat er naar je inkomen, dienstverband of betaalverleden wordt gevraagd. Dus geen gedoe.

5
Lage vaste kosten

Bij dure prepaid mastercards krijg je b.v. een reis- of mobiele telefoonverzekering. Als je dat niet wilt, zijn er genoeg (bijna) gratis prepaid creditcards te vinden.

6
Je geeft geen geld uit dat je niet hebt

Roodstaan kan niet en er is ook geen mogelijkheid om uitgaven gespreid te betalen. Je betaalt geen rente en kunt geen betalingsachterstand oplopen.

Beperkingen

  • Verkrijgbaar vanaf 18 jaar: een prepaid card krijg je alleen als je voor de wet volwassen bent. Tot die tijd ben je aangewezen op de pinpas van je jongerenrekening of je moet één van je ouders lief aankijken.
  • Hotel reserveren: als je een hotelkamer reserveert wordt meestal een bedrag vastgehouden op je kaart. Prepaid creditcards worden vaak geweigerd, omdat ze niet over een BIN (Bank Identificatie Nummer) beschikken die op een gewone creditcard wel zit. Met deze prepaid cards kun je wel hotels, resorts en vakantieparken reserveren.
  • Borgbetaling autohuur: als je een auto huurt betaal je borg. Normaal wordt dit op je kaart gereserveerd. Veel autoverhuurders accepteren helaas geen prepaid. Er zijn een paar prepaid mastercards waarmee je wel in binnen- en buitenland een auto kunt huren.
  • Aankoopverzekering: bij creditcards zijn je aankopen 90 dagen of langer beschermd bij diefstal, schade en verlies. Zelfs bij de beste prepaid cards zijn je aankopen helaas niet verzekerd.
  • Aanvullende reisverzekeringen: bij prepaid creditcards krijg je geen reisverzekering. Uitzonderingen zijn de N26 You Card en N26 Metal Card waar een doorlopende reisverzekering bij de prijs is inbegrepen. En bij de Openbank kun je een kortlopende reisverzekering via de app aan- en uitzetten voor een vast bedrag per maand.
  • Geen Amex: in Nederland kun je alleen kiezen tussen een prepaid visa of een mastercard. American Express is alleen als gewone creditcard verkrijgbaar (klik hier). Als je in Noord-Amerika woont kun je op Serve trouwens wel een prepaid American Express krijgen.

 

Prepaid mastercard - Merken Carousel

Gewone vs.
Prepaid creditcard

In de vergelijkingstabel staan de belangrijkste verschillen tussen een pinpas, creditcard en prepaid card. De acceptatie van de pinpas is in Nederland het grootst, maar daarbuiten is de (prepaid) creditcard vaak de standaard. Bepaal welk betaalmiddel het best bij jouw situatie past.

Pinpas Creditcard Prepaid creditcard
Intake
BKR-toetsing Geen Verplicht Geen
BKR-registratie Geen Verplicht Geen
Minimum inkomen Niet nodig Verplicht Niet nodig
Betalen
Pincode
Creditcardnummer
IBAN-nummer Meestal
Contactloos betalen
Achteraf betalen
Gespreid betalen Op aanvraag
Betaalnetwerk
Mastercard
Visa
American Express
V PAY Soms
Maestro
Verzekeringen
Aankoopverzekering
Reisongevallenverzekering Soms
Reisannuleringsverzekering Soms Soms
bunq
Holvi
N26
Neteller
Openbank
Revolut
Skrill
TransferWise
Veritas