8 tips om je creditcard slim en verstandig te gebruiken

Het is niet altijd even duidelijk hoe je een creditcard het beste kunt gebruiken zonder extra te moeten betalen. We hebben alle creditcard tips op een rij gezet, zodat je de do’s en don’ts zelf af kunt wegen. Bij handig & verstandig gebruik, kun je meer voordeel krijgen dan je denkt.

Prepaid creditcards
Alle creditcards

8 tips om je creditcard slim en verstandig te gebruiken

Het is niet altijd even duidelijk hoe je een creditcard het beste kunt gebruiken zonder extra te hoeven betalen. We hebben alle creditcard tips op een rij gezet, zodat je de do’s en don’ts zelf af kunt wegen. Bij handig & verstandig gebruik, kun je meer voordeel krijgen dan je denkt.

Alle prepaid creditcards
Alle creditcards
e-mail deze pagina | stel een vraag

Tip 1: duur is niet nodig

Als je creditcards vergelijkt krijg je het idee dat je een dure creditcard nodig hebt om meer uit te mogen geven. Voor een gewone Visa World Card betaal je €36,50 p.j. en dan krijg je €2.500,- bestedingslimiet per maand, maar als je een Visa Gold Card van €55,- neemt, krijg je iedere maand €5.000,-.

Wat niemand vertelt, is dat je geen gold card hoeft te hebben om €5.000,- of meer uit te kunnen geven. Je kunt namelijk direct om een hoger bestedingslimiet vragen. Hiervoor betaal je niets extra en het maakt niet uit of je een goedkope of dure creditcard neemt. Je kunt ook een lager maandbedrag invullen. Er wordt alleen gekeken of je genoeg verdient om het maximum bedrag terug te kunnen betalen. Als je al een creditcard hebt, kun je online of in de App altijd je maandlimiet bijstellen. Kies dus vooral een goedkopere kaart wanneer het je alleen maar om een hoger uitgavelimiet te doen is.

Creditcard tips 2: verzekeringen

Tip 2: verzekeringen

In Nederland zijn we erg blij met iDeal. Je gaat het internet op, je koopt iets en zonder erbij na te denken heb je al voor iDeal gekozen. Toch kun je ook voor een creditcardbetaling of Paypal kiezen. Waarom eigenlijk niet? Heb je wel eens bij de voor- en nadelen stilgestaan? Voor een iDeal-transactie betaal je meestal niets en met een creditcard of Paypal betaal je vaak een eenmalige toeslag van €0,50. Oké, dat is een nadeel.

Maar als je beter kijkt, zijn er meer voordelen. Je krijgt namelijk garanties die je bij iDeal niet krijgt. Met je creditcard zijn aankopen gemiddeld een half jaar verzekerd bij schade, diefstal en verlies. Met een Mastercard of Visa heb je ook recht op internet- en aflevergarantie. Dit betekent dat j