Koopovereenkomst Stacaravan / Chalet

(13 reviews)

17,50

Een stacaravan, chalet of caravan (ver)koop je meestal aan bekenden of via via. Ook als je weet dat het goed zit, is het verstandig om afspraken op papier te zetten. Gewoon om misverstanden en juridische conflicten te voorkomen.

Dit koopcontract kun je direct downloaden. Je hebt de keuze uit de Nederlandse versie of Engelse vertaling. Vul in Word of een andere tekstbewerker de ontbrekende gegevens in en print uit. Na ondertekening is het contract juridisch bindend.

Let op: voor de huur of koop van een standplaats moet je aparte afspraken met de camping- of grondeigenaar maken. Lees hieronder verder voor uitleg.

Omschrijving

Met deze Koopovereenkomst Stacaravan maak je een afspraak over de verkoop van een (sta)caravan, vakantiehuisje of chalet. Dit contract is door een ervaren jurist opgesteld, zodat je alleen nog maar een paar persoonlijke gegevens zelf in hoeft te vullen. De Engelse vertaling komt van een beëdigd vertaler.

Je vult de volgende gegevens zelf in:

 1. Naam koper en verkoper;
 2. Prijs;
 3. Overdrachtsdatum;
 4. Omschrijving object;
 5. Inbegrepen spullen (meubilair, gordijnen, barbecue etc.).

In deze overeenkomst staan geen afspraken over de standplaats. Jij bent namelijk de eigenaar van de caravan, maar niet van het terrein. Dat is de campinghouder of grondeigenaar. De koper moet dus een aparte huur- of koopovereenkomst voor de grond met de eigenaar van de standplaats regelen. Bij overdracht moet je de beheerder dus ook op de hoogte brengen. Als die niet akkoord gaat, kun je ook niet verkopen.

Specificaties

Naam

Koopovereenkomst stacaravan.docx

Soort

Word-bestand

Type

Overeenkomst

Aantal

3 pagina's

Thema

Huisvesting

Reviews

13 reviews voor Koopovereenkomst Stacaravan / Chalet

 1. F. Lindhoudt

  Goed contract. Precies wat ik zocht.

 2. Els en Bernd

  Ik ontving het contract direct na betaling in mijn e-mail. De invulvelden staan duidelijk aangegeven. Het werkte allemaal soepel, dus ik kan het iedereen aanraden.

  Ik heb het gebruikt voor de verkoop van onze chalet met een vaste staanplaats op een camping (met een klein traantje na vele jaren plezier en trouwe dienst).

 3. Martijn V.

  Ik dacht dat dit contract alleen bedoeld was voor bedrijven die op commerciële basis vakantieverblijven aan particulieren verkopen. Toen ik een mail stuurde kreeg ik binnen een half uur reactie waarin mij werd uitgelegd dat dit modelcontract speciaal is geschreven als Koopovereenkomst Stacaravan tussen particulieren.

  Ik heb deze overeenkomst gebruikt voor de verkoop van onze chalet aan iemand via Marktplaats. Hiermee hadden we een heldere afspraak die op papier stond. Dank voor de hulp.

  • Scholto Bos

   Het klopt inderdaad dat deze koopovereenkomst populair is onder particulieren, maar hij is ook geschikt voor commercieel gebruik. Wij hebben de tekst zo proberen te schrijven dat het begrijpelijk is voor iedereen. Bedankt voor je bestelling en als je nog vragen hebt, dan horen we dat graag. Fijne dag.

 4. Peter

  Aanrader. Ik was al uren op zoek naar een gratis exemplaar, maar geen één voldeed aan mijn verwachtingen.

 5. Francisca Middel

  Ideaal deze website. Ik kom graag terug als ik een ander contract nodig heb.

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook...