Hypotheek

Nationale Hypotheekgarantie (NHG)

Nationale hypotheekgarantie (NHG)

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een waarborgfonds dat borg staat als een hypotheekgever (degene die het onroerend goed heeft gekocht) de rente en aflossing van een hypothecaire lening niet meer betaalt. Deze Garantie kan worden afgesloten bij het kopen of verbouwen van een onroerend goed. Hiermee staat het waarborgfonds garant voor de terugbetaling van het hypotheek(bedrag) aan de hypotheeknemer (geldverstrekker).

Wanneer de garantie door de NHG wordt afgegeven scheelt dit in het rentepercentage en de hoogte van het hypotheekbedrag. Voor het verkrijgen van de garantie is een koopsomgrens vastgesteld. Dit betekent dat boven een bepaalde koopsom geen garantie kan worden afgegeven door de NHG. Zie voor meer informatie de website van de Nationale Hypotheek Garantie.

Hieronder staat een aantal korte filmpjes waarin de betekenis en werking van de Nationale Hypotheekgarantie wordt uitgelegd.

author-avatar

Over Scholto Bos

Scholto is financieel expert en oprichter van Finler Media. Hij werkte 9 jaar bij de directie van financieel-economische zaken van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK). Daarvoor was hij consultant bij onderzoeks- en adviesbureau Zenc in Den Haag.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *